Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінки на воді, стрибки через багаття та пошуки цвіту папороті — в Оринині відбулися традиційні купальські гуляння

Дата: 06.07.2019 22:01
Кількість переглядів: 602

Фото без опису6 липня, уже традиційно, у відпочинковому комплексі «Перевесло», що в Оринині, відбувалися купальські  народні гуляння.

Івана Купала – свято, в якому міцно переплелися язичницькі та християнські традиції, що надає йому незбагненного магнетизму. З ним пов’язано безліч повір’їв, ворожінь та вірувань. Так, в купальську ніч дівчата пускали вінки на воду: куди чий вінок припливе – звідти й нареченого чекати. Хлопці майстрували символічні Купайла та Марену, навколо яких водили хороводи. Невід’ємним атрибутом свята було й залишається купальське вогнище, через яке молоді люди стрибали, аби очиститися від усього злого.

Всі ці обряди можна було спостерігати й під час народних гулянь в Оринині. Розпочалися  вони традиційно після офіційної частини, в якій взяли участь народний депутат України Володимир Мельниченко, голова райдержадміністрації  Василь Сукач  та депутат обласної ради Василь Строяновський.

Фото без описуФото без описуАвтентичності святу додали й  виступи колективів та виконавців із Хмельницької та Чернівецької областей.

Як і годиться, завершилися народні гуляння пізно ввечері, осяявши небо купальськими багаттями.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора