Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 ЖОВТНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 17.10.2023 09:51
Кількість переглядів: 50

Фото без опису18 жовтня в Україні відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який покликаний вчергове нагадати про необхідність консолідації зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій з метою підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Міжнародна спільнота визначає проблему торгівлі людьми як транснаціональну та глобальну. Ніщо не може виправдати факт існування торгівлі людьми в сучасному світі. Наголошуємо, що кожен має право на захист.

Україна активно реалізує міжнародні стандарти у національному законодавстві.

Важливо зрозуміти, що торгівля людьми є серйозним злочином, за скоєння якого передбачена кримінальна відповідальність у вигляді покарання від 3 до 15 років позбавлення волі

Через повномасштабне вторгнення, мільйони українців опинилися за кордоном у пошуку безпеки, серед яких переважно жінки та діти. Такі люди перебувають у зоні особливого інтересу злочинців, які можуть видавати себе за працівників служби допомоги, волонтерів або роботодавців, але насправді можуть бути торговцями людьми.

Зловмисники користуються вразливістю ситуації, в якій опинилися люди, і використовують силу або обман, щоб експлуатувати їхню працю, змушуючи до надання сексуальних послуг, жебракування та скоєння злочинів.

Кожен з нас, незалежно від віку та статі, може стати потерпілим від цього жахливого злочину, тож з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначається щорічно 18 жовтня, гарна нагода ПРИДИВИТИСЯ, оскільки бути інформованим – означає бути готовим.

Обережність та уважність – стануть вашими найкращими помічниками в таких випадках, тому підготували для вас основні поради, які допоможуть подбати про свою безпеку та уникнути потрапляння до пасток торгівців людьми.

1. Надавайте документи лише офіційним особам (зберігайте електронні копії документів в телефоні)

2. Фотографуйте номера транспорту, в який сідаєте, та надсилайте близьким

3. Постійно інформуйте рідних про ваше місцеперебування/працевлаштування

4. Зберігайте контакти міжнародних організацій та посольств, які зможуть надати допомогу

Пам’ятайте, що торгівля людьми ближче, ніж здається. Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

Якщо ви потрапили в небезпеку не бійтеся звертатись за такими номерами:

1547 – Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

102 – Гаряча лінія Національної поліції України

0 800 213 103 – Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

527 – Гаряча лінія з протидії експлуатації

116 123 – Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

116 111 – Національна дитяча гаряча лінія

112 – служба екстреної допомоги в ЄС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора