Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГОЛОВА РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР АНУР’ЄВ ВІДВІДАВ САДИБУ ГРАФА ОРЛОВСЬКОГО В МАЛІЇВЦЯХ

Дата: 10.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 482

Фото без описуУ День працівників культури та майстрів народного мистецтва голова районної державної адміністрації Олександр Анур’єв відвідав один із наймальовничіших куточків нашого краю, який по праву може вважатися історичною перлиною Хмельниччини, — садибу графа Орловського в Маліївцях.

Архітектурний комплекс складається безпосередньо із палацу, побудованого 1788 року графом Яном Орловським, парку та водоспаду. Як туристичний об’єкт для широкого загалу він був відкритий нещодавно завдяки зусиллям місцевої громадської діячки Анастасії Донець, яку  призначено директором Малієвецького історико-культурного заповідника.

Сьогодні головне завдання, над яким працює  пані Анастасія, — реставрація палацу та відкриття його для туристичної спільноти як пам’ятки архітектури XVIII століття.

Під час спілкування із директором Олександр Вячеславович ознайомився із планом реставраційних робіт у палаці та перспективою відновлення садиби в цілому.

Голова районної державної адміністрації висловив впевненість, що Малієвецький історико-культурний заповідник стане ще одним туристичним магнітом  нашого краю, за яким Кам’янеччину впізнаватимуть на всій території України. Тим більше, що завдяки ініціативі голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія ділянка дороги Міцівці — Морозів, що веде до Малієвець,  була включена до переліку доріг місцевого значення, що підлягають ремонту за рахунок субвенції з державного бюджету в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Адже якісна інфраструктура — важливий чинник для розвитку туристичної привабливості регіону. Наразі ремонтні роботи на цьому відрізку дороги  наближаються до завершення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора