Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

29 СЕРПНЯ — ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2021 07:57
Кількість переглядів: 333

Згідно з Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які поклали життя на східних кордонах нашої держави, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Історія України — це постійна боротьба за свободу та незалежність народу, розбудову власної державності. Наша національна свідомість зберігає спомини про подвиги багатьох Героїв, що пожертвували життям заради високої мети — створення власної самостійної держави, що стало можливим лише наприкінці ХХ століття.

І сьогодні, на початку вже ХХІ століття, маємо нове покоління Героїв — тих, які стояли на Майдані, відстоюючи європейське майбутнє країни, і тих, хто стоїть на захисті східних українських кордонів.

29 серпня Україна вшановує пам’ять усіх полеглих Героїв новітньої доби. Дата обрана невипадково: в цей день 2014 року внаслідок боїв під Іловайськом відбувся потужний прорив української групи військ з оточення, де проявився масовий героїзм добровольців та військових і загинула їх найбільша кількість. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять полеглих Героїв, кожен має зробити все від нього залежне, щоб жертви цих дівчат та хлопців, які загинули в ході військових дій на сході країни, не були марними. Своїм героїзмом і вірністю вони довели, що єдність, згуртованість і віра — найбільша перевага.

Вічна пам’ять усім полеглим захисникам України.

Щира вдячність усім тим, хто тепер стоїть на захисті територіальної цілісності України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора