Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

БЕЗПЕЧНА АВТОДОРОГА

Дата: 12.07.2021 15:32
Кількість переглядів: 316

Розпочалася жнивна пора та сезон відпусток. Збір урожаю посилює рух та переміщення сільськогосподарської техніки, збільшується рух приватного транспорту на дорогах як державного, так і місцевого значення. Важливими стають всі дороги, в тому числі польові та біля лісопосадок.

Польові роботи по збору зернових культур, сінокосіння не виключають виникнення пожежних ситуацій. Спекотні погодні умови сприяють ймовірності виникнення пожеж на полях, в лісопосадках, що в результаті призводить до горіння та  задимлення значних територій. Нехтування правилами протипожежної безпеки  часто є передумовою загоряння сільськогосподарської техніки.

Крім того, розпочалася відпускна пора і значна частина населення в спекотні дні перебувають в зонах лісових масивів, лісопосадок, парків, заповідників та наближених до водойм лісових зон. Часто для приготування їжі запалюють багаття та користуються газовими приладами. Виникає загроза  неконтрольованого запалювання трави та дерев у зонах відпочинку.

У випадках виникнення пожеж, як при роботі на полях, так і в зонах відпочинку, ефективно та швидко має реагувати служба з надзвичайних ситуацій. Від швидкості приїзду на місце горіння та здійснення гасіння залежать розміри понесених втрат та, деколи, людські життя.

Тому, державне підприємство «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» та ГУ ДСНС застерігає керівників сільськогосподарських підприємств, постійних лісокористувачів, землекористувачів та відпочивальників з недопущення стихійного спалення залишків сільськогосподарського виробництва на полях, в садибах громадян та в зонах відпочинку. Такі спалювання є причиною задимлення доріг та перешкодою для руху спеціального та приватного транспорту.

Дороги, проїзди та проходи до будівель, споруд, пожежних водойм, підступів до зовнішніх  стаціонарних драбин та іншого пожежного інвентарю мають бути вільними.

Не допускати в експлуатацію несправних приладів та використання вогню у невстановлених місцях, в тому числі на майданчиках для тимчасового відстою великогабаритного транспорту.

Бережіть себе, родину, друзів та майно від пожеж. Дотримуйтесь протипожежних правил у місцях роботи та відпочинку. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора