Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА В ПЕРІОД ЗБОРУ ВРОЖАЮ - 2021

Дата: 05.07.2021 09:38
Кількість переглядів: 289

У зв’язку з початком жнивної пори загострюється ймовірність виникнення пожеж на полях та в садибах громадян. Причиною, найчастіше, є нехтування правилами протипожежної безпеки при збиранні, переробці та зберіганні урожаю, недостатній або відсутній інструктаж з боку спеціалістів з техніки безпеки та послаблення керівниками нагляду за дотриманням правил безпеки в період виконання робіт. Тому, щорічно на території України проводиться посилення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог пожежної безпеки.

Керівництвом районної адміністрації спільно з  районним управлінням ГУ ДСНС України в Хмельницькій області на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулося 02.07.2021 року,  розроблено та затверджено План забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання урожаю 2021 року. В плані визначено виконавців заходів та вказано терміни  їх виконання.

Відповідний План заходів надісланий на адресу територіальних громад району для інформування керівників агроформувань всіх форм власності  на їх території з метою дотримання правил безпеки, недопущення людських втрат при пожежах і втрати майна господарств та населення району.

Слід також пам’ятати, що за порушення правил протипожежної безпеки до порушників застосовуються адмінстягнення через накладення значних сум штрафів( стаття 77/1 Кодексу України « Про адміністративні правопорушення», а саме:

на винних осіб у спалюванні решток рослинності: на громадян від 180 ( 3 060 грн.) до 360 (6 120 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб від 900 (15 300 грн.) до 1260 (21 420 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 60 ( 1 020 грн.) до 720 (12 240 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 1260 (21 420 грн.) до 1800 (30 600 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, набрав чинності Закон України за № 1708-УІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за правопорушення у сфері довкілля», яким внесено зміни до статті 245 Кримінального кодексу України і вона покладена в такій редакції: знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом – караються штрафом від 300 (5 100 грн.) до 500 ( 8 500 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Враховуючи вищевикладене територіальним громадам необхідно вжити відповідних заходів за дотриманням вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства на їх території та довести відповідну інформацію до суб’єктів підприємницької діяльності та жителів громади.

Перелік заходів додається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора