Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ ПРО СТАН НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ НЕЗАЙНЯТОМУ НАСЕЛЕННЮ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЮ РАЙОННОЮ ФІЛІЄЮ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ У СІЧНІ-БЕРЕЗНІ 2021 РОКУ

Дата: 19.04.2021 11:06
Кількість переглядів: 352

Фото без описуСприяння працевлаштуванню громадян. Послугами районної філії скористалися 1385 безробітних громадян. За сприяння служби зайнятості отримали роботу 177 осіб, в тому числі 135 зареєстрованих безробітних. Рівень працевлаштування безробітних склав 10%. Середня тривалість пошуку роботи становила 127 днів. З метою соціального захисту безробітних громадян району, які втратили роботу, проводилось часткове відшкодування втраченої ними заробітної плати. З початку року виплачено 10667 тис. гривень допомоги по безробіттю.

Надано 33 консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням на громадських засадах 6 спеціалістів органів державної влади, територіальних органів міністерств, підприємств, установ та організацій. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності не проводилась.  На нові робочі місця працевлаштовано 1 безробітних особи з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці. За направленням служби зайнятості підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили  96 безробітних за професіями та напрямами актуальними на ринку праці на замовлення 18 роботодавців міста та району. Рівень працевлаштування після проходження професійного навчання становив 80%.

Профорієнтаційні послуги отримали 1361 громадян, з них 1227 мали статус безробітного.

Залучення до тимчасової зайнятості. У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 15 осіб.

 Інші роботи тимчасового характеру організовувались на 6 підприємствах міста та району (ТОВ «Промтехнтранс», МПШБК, ВК «Спецрембуд», ФОП Слиз А.П., ФОП Решітник А.О., ФОП Станіград Н.В.)

Попит на робочу силу. У базі даних районної філії налічувалося 316 вакансій. Забезпечено укомплектування 178 вакансій. Рівень укомплектування вакансій склав 52%. Середня тривалість укомплектування  вакансій становила 8 днів.

Актуальними станом на 1 квітня 2021 року залишилось 99 вакансій (підтверджені формою 3-ПН), що на 50% більше ніж на відповідну дату 2020 року. У середньому на одну вакансію (за формою 3-ПН) претендували 4 особи.

  • Станом на 1 квітня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 940 осіб, з них 837 осіб (89%) отримують допомогу по безробіттю. Із загальної кількості безробітних 51% складали жінки,  32%  – молодь віком до 35 років, 20% – особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 85% безробітних проживають у сільській місцевості.

Особи з обмеженою працездатністю. В звітному періоді на обліку в районній філії перебувало 195 осіб з інвалідністю, з них за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 19 осіб. Професійне навчання та підвищення кваліфікації проходили 11 осіб з обмеженою працездатністю, 3 особи приймали участь у роботах тимчасового характеру. Станом на 1 квітня 2021 року на обліку в районній філії перебуває 136 осіб з особливими потребами.

Організація роботи щодо сприяння зайнятості демобілізованих громадян, учасників АТО. За січень-березень 2021 року на обліку в районній філії перебувало 40 учасників АТО/ ООС зі статусом безробітного, з них 1 особу працевлаштовано.

Станом на 01 квітня 2021 року на обліку в районній філії перебуває 31 особа.

Усі демобілізовані особи охоплені комплексом послуг державної служби зайнятості, зокрема, проведені індивідуальні інформаційні та профконсультаційні консультації, надано психологічну допомогу, призначено матеріальну допомогу на випадок безробіття.

Під час перебування на обліку в службі зайнятості кар’єрними радниками здійснюється супровід демобілізованих громадян, учасників АТО до їх працевлаштування і після. Крім цього запроваджено анкетування учасників АТО з метою вивчення їх потреб у сфері зайнятості.

Організація роботи щодо сприяння зайнятості громадян, які переселяються з районів проведення АТО. На обліку в районній філії у звітному періоді перебувало 4 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного.

Внутрішньо переміщеними особами, які перебувають на обліку в районній філії, складено резюме, які використовуються при відвідуванні роботодавців та проведенні для них семінарів.

Станом на 1 квітня 2021 року на обліку в районній філії перебуває 3 внутрішньо переміщених особи та дві з них отримують допомогу по безробіттю.

Відповідно до угод про співпрацю з органами державної влади проведено 38 інформаційних вебінарів та семінарів різної тематики для безробітних, в тому числі для молоді, жінок, для осіб без професії, робітників, службовців, осіб передпенсійного віку, за участю соціальних партнерів: представників ОДПІ, ПФУ, військкомату, громадських організацій. Питання, що розглядалися під час семінарів стосувалися власного розвитку, самовизначення, підвищення мотивації до праці, сприяння легальному працевлаштуванню, розвитку навичок ефективного пошуку роботи, створенню умов для самозайнятості та підприємництва.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора