Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДЗНАЧАЄМО 207-МУ РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

Дата: 09.03.2021 14:17
Кількість переглядів: 436

Серед усіх Великих Українців постать Тараса Шевченка вирізняється не лише неабияким творчим спадком — вірші, прозові твори, живопис є лише незначним його мистецьким доробком. Найголовніше, за що маємо подякувати Тарасу Григоровичу сьогодні, в день його народження, — це його неоціненний вклад у розвиток і становлення українців як народу та нації.

Саме з Кобзаря починається усвідомлення та самоідентифікація українства як рушійної сили подальших історичних процесів. Саме завдяки йому слова «національна гордість і гідність» набули нового, особливого, значення.

Тому щороку в ці березневі дні, які вже традиційно називають Шевченківськими, ми не лише згадуємо про Великого Кобзаря, читаємо його твори, а й вкотре повертаємося до витоків, згадуємо, хто ми і звідки.

В Кам’янець-Подільському районі заходи з нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулися біля пам’ятника Кобзарю в с.Кам’янка. В них взяли участь заступник голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Аракел Межлум’ян та заступник начальника управління цифрових трансформацій, організації надання адміністративних послуг та інформаційної діяльності Віктор Дорож.

Присутні поклали до пам’ятника Тарасу Шевченку вінки та квіти й пригадали найбільш значущі та пророчі рядки із поезій Кобзаря, кожне слово з котрих актуальне, вічне та пронизане болем,  любов’ю, нескореністю й вірою в майбутнє, в якому «Врага не буде, супостата, А буде син, і буде мати, І будуть люде на землі».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора