Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІТАННЯ ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕГА ОМЕЛЯНЮКА З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА!

Дата: 15.11.2020 09:16
Кількість переглядів: 471

Фото без описуВ день професійного свята, Дня працівників сільського господарства, хочу висловити глибоку подяку нашим аграріям, які всупереч усім цьогорічним перепонам, забезпечують Хмельниччину сільськогосподарською продукцією повною мірою.

Завдяки вашій праці, область досягла наступні результати:

Площа урожаю цього року становить 1 млн 192 тис. га, що на 17 тис. га більше тогорічних показників. Завершено обмолот ранніх зернових культур на площі 395 тис. га, валовий збір яких склав 1,5 млн тонн зерна при середній урожайності 46 ц/га. За цим показником Хмельниччина увійшла в п’ятірку кращих в Україні.

Продовжується осінній комплекс робіт. На сьогодні намолочено понад 2,2 млн тонн зерна при середній урожайності 52 ц/га. З третини площ зібрано кукурудзу на зерно, валове виробництво якої становить майже 700 тис. тонн при середній урожайності 82 ц/га. В окремих районах показник урожайності качанистої становить 105-112 центнерів з кожного гектара.

Продовжується збирання пізніх культур, зокрема соя зібрана на площі 110 тис. га (82% до належного), намолочено майже 255 тис. тонн при урожайності 24 ц/га. Соняшник обмолочено на площі 142 тис. га (85%). Намолочено 430 тис. тонн з урожайністю 30 ц/га, що на рівні минулого року.

Накопано 580 тис. тонн цукрових буряків при середній урожайності 440 ц/га. У сезоні цукроваріння працює 4 переробних підприємств, якими вже зварено понад 25 тис. тонн цукру.

В оптимальні строки проводиться сівба озимих культур під урожай наступного року. Уже посіяно близько 200 тис. гектарів озимих зернових культур, що становить 90% до запланованих обсягів. На площі 64 тис. га (110% до наміченого) завершено сівбу озимого ріпаку.

Цінова ситуація, що склалася на внутрішньому ринку України на основні сільськогосподарські культури сприяє отриманню прибутку, попри низьку урожайність.

В області нараховувалось 229,9 тис. голів великої рогатої худоби, з них 123,9 тис. корів, 318,3 тис. голів свиней, 6,8 млн голів птиці та 32,7 тис. голів овець і кіз. На Хмельниччині активно розвивається галузь вівчарства. В агропромисловому комплексі області триває реалізація 12 інвестиційних проєктів, на суму близько 4 млрд грн.

Завдяки нашим аграріям полиці магазинів все більше наповнюються високоякісними українськими продуктами.

Успішно працюють програми підтримки агропромислового комплексу на державному, обласному та районному рівнях. Аграрна галузь є флагманом нашої економіки.

Пишаюся працівниками та ветеранами сільського господарства Хмельниччини за любов до улюбленої праці та дбайливе ставлення до української землі! Бажаю вам міцного здоров’я, стійкості перед проблемами, невичерпної енергії, добробуту та миру! І хай ваші ниви обходять стороною природні стихії, а урожаї будуть щедрими! З Днем працівників сільського господарства!

З найкращими побажаннями,

директор Департаменту

розвитку промисловості та агропромислового комплексу

Хмельницької облдержадміністрації

Олег Омелянюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора