Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ З ОБЛАСНОЮ СЛУЖБОЮ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 02.10.2020 10:27
Кількість переглядів: 377

Сьогодні актуальним питанням залишається працевлаштування молоді. Працюючи на випередження, Хмельницька обласна служба зайнятості багато років активно співпрацює з закладами освіти з питань професійної орієнтації та розвитку кар’єри. З початку року 60 випускників вищих навчальних закладів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти були успішно працевлаштовані.

У процесі цієї роботи випускників, школярів, студентів інформують про стан ринку праці, затребувані професії, формування свідомого підходу до вибору професії, навчання навикам пошуку роботи,  підвищення мотивації до праці, легального працевлаштування в Україні та запобігання нелегальній трудовій міграції. У 2020 році фахівці служби зайнятості спільно з освітянами реалізовують проєкт Хмельницької обласної служби зайнятості для молоді «Успішна молодь – успішна громада!». В рамках проєкту проводяться профорієнтаційні уроки, економічні екскурсії, групові консультації, тренінги, майстер-класи, вебінари, дні кар’єри та конкурси. Цьогоріч в подібних заходах взяли участь більше 5 тис. учнів та студентів.

Надзвичайно приємно відзначити тісну співпрацю Хмельницької обласної служби  зайнятості і закладів професійно-технічної та вищої освіти у напрямку професійного навчання зареєстрованих безробітних як молоді, так і дорослого населення. На базі закладів освіти безробітні, які не мають професійної кваліфікації - вперше отримують професію, або проходять перепідготовку та підвищують свою кваліфікацію.

Зокрема, протягом січня-вересня 2020 року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості проходили навчання майже 1,7  тис. осіб в закладах профтехосвіти Хмельницької області та  центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчалися за 9 професіями: водій автотранспортних засобів, водій тролейбуса, електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, кухар, охоронник, перукар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, швачка.

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр  зайнятості

 пров. Шевченка,10 

м.Хмельницький, Україна, 29000 

тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

 khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора