Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА ТЕРИТОРІЇ ФІЛІЇ "СМОТРИЧ" ТОВ СП "НІБУЛОН" ВІДБУЛОСЯ КОМПЛЕКСНЕ НАВЧАННЯ З ГАСІННЯ УМОВНОЇ ПОЖЕЖІ

Дата: 04.09.2020 19:15
Кількість переглядів: 1626

Фото без опису4 вересня на території філії «Смотрич» ТОВ СП «НІБУЛОН» в селі Кам’янка відбулося комплексне тактичне навчання з гасіння умовної пожежі. До проведення навчань долучилися  заступник голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Аракел Межлум’ян та начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та з питань цивільного захисту населення Василь Григор’єв.

За тактичним задумом, умовна пожежа виникла на установці сушки вологого зерна на 3-му поверсі. Існувала загроза розповсюдження загоряння на всю установку сушки та по галереях – на суміжні поверхи і склади зберігання зерна. В небезпечній зоні є двоє потерпілих, які не в змозі самостійно вибратись.
Відразу після виявлення загоряння, до Служби порятунку «101» надійшло тривожне повідомлення і негайно до місця виклику було направлено кам’янецьких рятувальників.

Першими до боротьби з вогнем приступили працівники добровільної пожежної дружини об'єкта, одразу по прибуттю надзвичайники оперативно ліквідували умовну пожежу. Одного з потерпілих було врятовано за допомогою колінчастого підіймача, іншого вогнеборці за допомогою рятувальної мотузки обережно опустили до низу з балкона 2-го поверху.

Вогнеборці гасили умовну пожежу стаціонарними лафетними стволами, а також за допомогою авто колінчатого підйомника з подачею засобів пожежогасіння безпосередньо на покрівлю будівлі та пожежної автодрабини. Загалом, до навчання було залучено 26 рятувальників на 7 одиницях основної та спеціальної техніки.

 Такі тренування на різних об’єктах проводяться систематично й мають велике практичне значення, адже дозволяють не лише вивчити особливості подібних об’єктів, а й вдосконалити практичні навички.

 Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора