Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРИЗНАЧЕНО ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ І МІНІСТРА КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Дата: 05.06.2020 10:39
Кількість переглядів: 941

Фото без описуВерховна Рада призначила Ольгу Стефанішину на посаду Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Олександра Ткаченка – на посаду Міністра культури та інформаційної політики.

Представляючи кандидатури нових міністрів у Верховній Раді, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що перед новими міністрами Урядом поставлені чіткі задачі.

Так, перед Ольгою Стефанішиною на посаді Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції поставлено завдання фактично відновити роботу Офісу з координації євроінтеграції. «У нас інколи євроатлантична інтеграція сприймається, як виключно зовнішньополітична історія. Але ж насправді це про реформи всередині країни. Це не європейцям потрібно, а нам з вами для того, щоб мати успішну країну. Ми маємо рухатися виключно по найкращих європейських практиках, причому цей рух має бути паралельним по всіх галузях. Ще одне надважливе завдання, яке стоїть перед новим Віце-прем’єр-міністром – це проведення переговорів з нашими європейськими партнерами щодо перегляду Угоди про Асоціацію з ЄС, особливо в питаннях торговельних квот. Очікуємо по цьому питанню активної співпраці і з МЗС, і з Парламентом, і з Офісом Президента», – підкреслив очільник Уряду.

Від Олександра Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики, за словами Дениса Шмигаля, очікується впровадження комплексного підходу не тільки до сфери культурних ініціатив, а також і до роботи в сфері інформаційної політики. «Крім того, в рамках Урядової програми стимулювання економіки у нас заплановано підтримку культурних індустрій фактично на 1,5 млрд грн. Дуже важливо представити прозорий та раціональний підхід в цьому фінансуванні. І це одне з перших завдань перед майбутнім Міністром», – додав Прем’єр-міністр.

Коментуючи призначення нових міністрів, Денис Шмигаль також повідомив, що кандидатури обговорювалися фракцією більшості, а кожен з кандидатів презентував та розповідав про свої плани перед комітетами Парламенту, так само вони отримали і схвальні оцінки від Уряду та від Офісу Президента. «Перед новими Міністрами ми ставимо чіткі цілі. Так само буде стояти і завдання обов’язкової співпраці з Парламентом, а також реагування на виклики в умовах коронакризи. На кандидатів покладені великі сподівання, і я буду пильно спостерігати, щоб вони виправдались», – запевнив Прем’єр-міністр.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора