Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 КВІТНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЯ (МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ РАДІАЦІЙНИХ АВАРІЙ І КАТАСТРОФ)

Дата: 26.04.2020 09:41
Кількість переглядів: 736

Фото без опису26 квітня 1986 року назавжди увійшло в історію як день наймасштабнішої техногенної катастрофи за весь час існування людства.  За обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя вона не має аналогів.

В результаті хімічного вибуху в атмосферу було викинуто 520 видів небезпечних радіонуклідів. За офіційними даними, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації. Радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців України, Білорусі та Росії.

Близько 155 000 кв.км території настільки забруднено радіаційними викидами, що його наслідки даватимуться взнаки ще впродовж дуже довгого часу. 

Сьогодні, згадуючи цю жахливу катастрофу, ми засвідчуємо свою шану й повагу всім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, які без вагань, ризикуючи власним життям і здоров’ям, кинулися в атомне пекло, та висловлюємо вдячність за героїзм та самовідданість.

Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою.

Вічна пам’ять і шана тим, хто пожертвував життям заради безпеки всього людства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора