Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 КВІТНЯ — ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Дата: 18.04.2020 08:57
Кількість переглядів: 751

Фото без описуТой факт, що людина й природа — єдиний живий організм, людство усвідомило лише недавно, якщо говорити у масштабі Всесвіту. Розуміння, що хижацько-споживацьке ставлення до природи рано чи пізно зажене людину як вид у глухий кут, призвело до того, що люди почали задумуватися над збереженням навколишнього середовища.

Аби привернути увагу до проблем довкілля, починаючи з 1998 року в Україні щорічно в третю суботу квітня відзначається День довкілля.

 Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Але окрім діяльності громадських організацій та активістів, кожен з нас має задуматися над тим, що особисто він може зробити, аби зберегти природу. Для цього не треба великих  коштів чи значних зусиль: приберіть за собою сміття після відпочинку на природі та викиньте у спеціально відведене місце, посадіть хоча б одне деревце, не рвіть  квіти — вони недовго тішитимуть вас своєю красою, а шкода природі від того чимала, донесіть обгортку від морозива чи цукерки до смітника. Список добрих справ для довкілля можна продовжувати й продовжувати. Головне, щоб вони були справами не одного квітневого дня, а стали способом життя кожної людини.

Збережімо природу, адже лише так зможемо зберегти себе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора