Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЯКІ ПОСЛУГИ НАДАЮТЬ ЛІКАРНІ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ З 1 КВІТНЯ І ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ

Дата: 09.04.2020 15:17
Кількість переглядів: 1828

Фото без опису1 квітня стартувала перша в Україні Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту.

У Хмельницькій області 46 медичних закладів спеціалізованої (вторинної та третинної) допомоги отримали пропозиції від НСЗУ про укладання договору. Згідно з Програмою медичних гарантій,  лікарні області отримають 1,5 млрд грн протягом року.

Взагалі Програма медичних гарантій порівняно з медичною субвенцією збільшує фінансування на цілу низку медичних послуг – гемодіаліз, лікування інсульту та інфаркту, надання акушерської та неонатальної допомоги, онкологічне лікування. Уперше виділено окремі кошти на паліатив (мобільний і стаціонарний) та медичну реабілітацію. Крім того, ефективні лікарні, які обиратимуть пацієнти, зможуть збільшити своє фінансування за новою системою.

Нагадаємо, що Програма медичних гарантій –це перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Скористатися ними може кожен громадянин України, а також особи, прирівняні до громадянства. Аби отримати доступ до безоплатних послуг, пацієнт повинен мати направлення від лікаря первинки (для цього спочатку потрібно укласти декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром) або лікуючого лікаря. Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, стоматолога та нарколога. Екстрена медична допомога надається безоплатно кожному і незалежно від наявності декларації.

«З 1 квітня пацієнт отримує перелік гарантованих медичних послуг і вільний вибір лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. Відтепер місце реєстрації жодним чином не впливатиме на те, де людина зможе лікуватися. Критерієм вибору місця надання послуги буде наявність медичного обладнання, якість та комфорт. НСЗУ заплатить тому медичномузакладу, який обере пацієнт. Наше головне завдання – зменшити смертність українців від серцево-судинних та онкологічних захворювань, а також покращити допомогу під час пологів і неонатального періоду», - прокоментувала черговий етап медичної реформи очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Загалом у Хмельницькій області підписано договорів на 66 пакетів пріоритетних послуг. 20 лікарень регіону уклали договори на медичну допомогу під час пологів, 4 лікарні надаватимуть допомогу у складних неонатальних випадках (допомога новонародженим). Якісну медичну допомогу у разі гострих інсультів за договорами із НСЗУ надаватимуть 13 лікарень, а в разі гострих інфарктів – одна. У 28-ми лікарнях Хмельниччини будуть проводити безоплатні дослідження на раннє виявлення раку.

Наша Кам’янець-Подільська районна лікарня надаватиме пацієнтам такі пакети послуг: цистоскопія, хірургічні операції дорослим і дітям у стаціонарних умовах, стаціонарну паліативну медичну допомогу  дорослим та дітям, стаціонарну допомогу дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатричну допомогу дорослим та дітям, медичну допомогу при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, езофагогастродуоденоскопію, діагностику, лікування та супровід осіб з ВІЛ, гістероскопію, амбулаторну вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу. На ці послуги згідно з укладеними договорами, що діятимуть до 31 грудня 2020 року, медзаклад отримає від НСЗУ 78 928 404 гривні.

Найближча до нас Дунаєвецька районна лікарня надаватиме пацієнтам послуги  цистоскопії, хірургічних операцій дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарної паліативної медичної допомоги дорослим та дітям, стаціонарної допомоги дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатричної допомоги дорослим та дітям, медичної допомоги при пологах, медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, колоноскопії, езофагогастродуо деноскопії, діагностики, лікування та супроводу осіб із ВІЛ, бронхоскопії, амбулаторну вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 50 761 611 гривень.

Для порівняння розглянемо пакети послуг, які надаватимуть пацієнтам інші районні лікарні області:

Білогірська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій,  лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 17 694 802 гривні

Віньковецька центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 21 192 095 гривень.

Волочиська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій,  медична допомога при пологах, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, езофагогастродуоденоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 40 425 820 гривень.

Городоцька центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах,  лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 31 617 274 гривні

Деражнянська центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, колоноскопія,  езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 20 534 576 гривень.

Ізяславська центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатрична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, колоноскопія,  езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, бронхоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 28 521 235 гривень.

Красилівська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, бронхоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 39 945 199 гривень.

Летичівська  центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 20 485 618 гривень.

Новоушицька центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, езофагогастродуоденоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 15 668 533 гривні

Полонська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатрична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 25 624 793 гривні

Славутська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 41 215 187 гривень.

Старокостянтинівська центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, лікування осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ, гістероскопія, бронхоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 40 724 253 гривні.

Старосинявська центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатрична допомога дорослим та дітям, медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату, медична допомога дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, езофагогастродуоденоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 15 173 940 гривень.

Теофіпольська центральна районна лікарня —  хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 27 221 280 гривень.

Хмельницька центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 25 399 754 гривні.

Чемеровецька центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатрична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, езофагогастродуоденоскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 30 072 107 гривень.

Шепетівська центральна районна лікарня — цистоскопія, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, психіатрична допомога дорослим та дітям, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, езофагогастродуоденоскопія, діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ, діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей, гістероскопія, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 62 343 474 гривні.

Ярмолинецька центральна районна лікарня — хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу на суму 19 070 694 гривні.

Безоплатні медичні послуги, доступні в лікарнях, що уклали договори із НСЗУ, по кожній області можна знайти на сайті НСЗУ за посиланням:

https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/smd-contracts

Аби ознайомитися з вартістю послуг, які надаватимуться пацієнтам і фінансуватимуться НСЗУ, переходьте за посиланням https://moz.gov.ua/uploads/3/18411-pro_20200128_1.pdf#page=3

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора