Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРОТЯГОМ БЕРЕЗНЯ ПОРУШНИКИ ЗАВДАЛИ МАЙЖЕ 30 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ЗБИТКІВ, - РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

Дата: 03.04.2020 13:18
Кількість переглядів: 649

У період з 1 по 31 березня 2020 року державними інспекторами Хмельницькогорибоохоронного патруля проведено 66 рибоохоронних рейдів та викрито 83 порушення природоохоронного законодавства, з яких 30 - грубі. Також складено 22 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 13 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (реалізація заборонених знарядь лову) та один – за ст 86-1 КУпАП (експлуатація на водних об'єктах водозабірних споруд, незабезпечених рибозахисним обладнанням) Крім цього, оформлено 16 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.
«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 1 955 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 28 135 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 162 кг водних біоресурсів. Також вилучено 25 од. заборонених знарядь лову та ще 31 од. - за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.
Крім цього, 61 адміністративна справа передана до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Наприклад, п’ятого березня державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – хваткою. Інцидент стався на р. Кудрянка в м.Хмельницький. Громадянин виловив 117 екз. молоді риби, а саме: 76 екз. плітки, 33 екз. ляща, 5 екз. карася сріблястого та 3 екз. окуня. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 2 кг. Завдано збитків у розмірі 12 206 грн.
Також 13 березня рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Випадок стався на р. Горинь в межах с.Мислятин Ізяславського району. Викрито громадянина, який займався незаконним добуванням річкового рака під час заборони. У результаті йому вдалося упіймати 86 екз. річкового ракаЗбитки, завдані водним біоресурсам, становлять 2 193 грн.
На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до судів за місцем скоєння правопорушення.
Також впродовж місяця державні інспектори регулярно виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у м. Старокостянтинів, м. Красилів, смт Летичів та м. Хмельницький.
На всіх порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ передані до судів за місцем скоєння правопорушення.
В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.
Довідкова інформація:
Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що з першого квітня 2020 року на Хмельниччині розпочалася весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. . Закликаємо суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтримці сталих запасів риби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора