Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НОВИЙ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ. ЯКИМ ЙОМУ БУТИ?

Дата: 11.03.2020 16:16
Кількість переглядів: 1152

Фото без описуВтілення в життя реформи децентралізації вимагає розробки нового субрегіонального рівня адміністративно-територіального поділу. Адже передбачається, що в результаті реформи площа районів буде на 100% вкрита об’єднаними територіальними громадами, а це спричинить дублювання функцій.

Наразі маємо дві моделі поділу Хмельницької області. Перша була розроблена Міністерством розвитку громад та територій  і передбачає утворення на території області трьох районів — Хмельницького з населенням 667, 2 тисячі осіб, Кам’янець-Подільського з населенням 318,9 тисячі осіб та Шепетівського з населенням 295,3 тисячі осіб.

Друга модель поділу була розроблена Хмельницькою обласною державною адміністрацією. Вона передбачає утворення п’яти районів — Хмельницького (440,8 тисячі осіб), Шепетівського (260,5 тисячі осіб), Старокостянтинівського (163, 2 тисячі осіб), Городоцького (146, 4 тисячі осіб) та Кам’янець-Подільського (246,2 тисячі осіб).

Зазначимо, що основними критеріями, згідно з якими формувався саме такий поділ на райони, є демографічний потенціал території; транспортна доступність до центру; географічна, історична, економічна та соціальна спільність територіальних громад, які входять до складу адмінодиниці; адміністративний центр запропонованого району володіє достатнім економічним та демографічним потенціалом та є спроможним виконувати функції адміністративного центру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора