Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19: В КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАТВЕРДЖЕНО ПЛАН ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЮ НА ТЕРИТОРІЇ РАЙОНУ ІНФЕКЦІЇ, СПРИЧИНЕНОЇ КОРОНАВІРУСОМ

Дата: 06.03.2020 14:04
Кількість переглядів: 1008

Декілька місяців тому світ стикнувся із загрозою у вигляді вірусу, який носить назву коронавірус 2019-nCoV. Взявши початок у китайському місті Ухань, він із шаленою швидкістю поширився територією інших країн.

Кілька днів тому перший випадок коронавірусу виявлено в Чернівцях. А оскільки Чернівецька область сусідить із нашим Кам’янець-Подільським районом, то це питання було взяте на особливий контроль головою Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолієм Бернашевським.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.02.2020 року  «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV» в районній державній адміністрації створено тимчасову протиепідемічну комісію щодо попередження завезення та розповсюдження на території району респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. На першому засіданні цієї комісії було затверджено план запобігання поширенню на території району інфекції, спричиненої коронавірусом. Одним із пунктів цього плану  є обмеження на території району масових заходів та заходів, що передбачають масове скупчення народу.

За інформацією Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, даним підрозділом проводилися навчання з керівниками закладів освіти району та об‘єднаних територіальних громад з питань профілактики інфікування та недопущення поширення коронавірусу, на яких акцентувалася увага на дотриманні правил особистої гігієни працівників закладів освіти, вимог санітарного режиму, що запроваджується в закладах під час епідускладнень, згідно з вимогами санітарного законодавства.

6 березня була проведена нарада із перевізниками щодо дотримання епідрежиму в транспортних засобах громадського користування, на якій піднімалося питання санітарної обробки вказаного транспорту.

Окрім того, усім керівникам  установ та організацій району було роздано інформаційні матеріали щодо проведення роз’яснювальної роботи стосовно поширення коронавірусу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора