Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Аудитори Хмельниччини під час ревізії вищого професійного училища №36 с. Балин Хмельницької області виявили порушень  на суму  понад 6 млн грн

Дата: 13.08.2019 15:33
Кількість переглядів: 433

Аудитори Хмельниччини під час ревізії вищого професійного училища №36 с. Балин Хмельницької області виявили порушень  на суму  понад 6 млн грн

 

Фото без описуФахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області провели планову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності вищого професійного училища №36 с. Балин Хмельницької області (далі – училище) за період з 01.01.2015 по 28.02.2019.

Ревізією виявлено фінансових порушень на загальну суму 6,4 млн грн, з яких:

 недоотримано фінансових ресурсів на суму 0,03 млн грн;

 порушень чинного законодавства, що призвели до втрат, на суму 0,3 млн грн;

 нецільове використання бюджетних коштів на суму 1,3 млн грн;

  недостач товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 0,03 млн грн;

  незаконні витрати державних коштів, що не призвели до збитків, на суму 4,1 млн грн;

інших порушень фінансової дисципліни ? на суму 0,6 млн грн.

Зокрема, на порушення вимог  Бюджетного кодексу України та Порядку надання субвенції на підготовку робітничих кадрів з державного бюджету місцевим бюджетам, за рахунок коштів субвенції на підготовку робітничих кадрів, яка надана  з державного бюджету місцевим бюджетам, проведено незаконні видатки на оплату поточних видатків з підготовки кадрів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» на загальну суму 1,2 млн грн, а також, здійснено коштом освітньої субвенції видатки з виплати заробітної плати з нарахуваннями, які слід було проводити за коштом обласного бюджету, на суму 0,1 млн грн.

Відповідно до Бюджетного кодексу України  використання бюджетних коштів всупереч вимогам порядку та умов надання субвенції є нецільовим використанням бюджетних коштів.

Крім того,  під час ревізії виявлено, що училище закупило матеріальні цінності, без проведення процедури закупівлі на загальну суму понад 4,0 млн грн.

За результатами проведеної ревізії директору училища надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень, попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та надіслано вимоги до розпорядника бюджетних коштів про повернення до відповідного бюджету використаних не за цільовим призначенням сум субвенцій відповідно до вимог Порядку повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання.

За результатами ревізії на 1 посадову особу складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-12 та 164-14 КУпАП.

Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки в Хмельницькій області для розгляду і прийняття відповідного рішення відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

 

              Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора