Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильськый АЕС

Дата: 14.12.2018 14:42
Кількість переглядів: 729

 

Відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильськый АЕС

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вшановують цю дату тому, Фото без описущо саме у грудневий час 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції відчула на собі вся країна, адже  вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України та  залишив надовго свій чорний слід. Ввійшов в історію як нове безпрецедентне глобальне явище, як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.          

З нагоди цього дня в сесійній залі районної ради, відбулося  урочисте  зібрання, на якому згадали події тих страшних днів, вшанували тих, хто брав участь в ліквідації найбільшої техногенної катастрофи, та пам’ять полеглих у боротьбі з її наслідками.  В заході взяли участь народний депутат України Володимир Мельниченко, голова райдержадміністрації Василь Сукач, голова  районної ради Віктор Кривак, голова Кам’янець-Фото без описуПодільської районної організації «Чорнобиль» Микола Малайдах, учасники ліквідації насліків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вітаючи учасників зібрання, Василь Олександрович  зауважив, що    подвиг ліквідаторів неоціненний для всіх українців, адже  їх самовіддана праця у той трагічний для країни час зупинила розповсюдження катастрофи та унеможливила її переростання у глобальну.

Учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС нагородили Почесними грамотами та цінними подарунками від народного депутата України Володимира Мельниченка, районної державної адміністрації та районної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора