Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 28.11.2018 13:22
Кількість переглядів: 773

Фото без опису28 листопада в  сесійному залі районної ради відбулося засідання колегії районної державної адміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Василь Сукач.  Участь у засіданні взяли, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак, керівник апарату райдержадміністрації Віктор Гнатюк, голова районної ради Віктор Кривак, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови ОТГ та голови сільських рад району.

На порядку денному було розглянуто наступні питання: «Про стан кадрової роботи в районній державній адміністрації»,«Про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації», «Про роботу Кам’янець-Подільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», «Про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кам'янець-Подільської райдержадміністрації».

Фото без описуПо першому питанню «Про стан кадрової роботи в районній державній адміністрації» доповіла головний спеціаліст з питань персоналу апарату райдержадміністрації Аліна М’ялковська.

Відповідно до статті 51 Закону України "Про державну службу" в районній державній адміністрації враховані всі групи оплати праці. Станом на 01 листопада 2018 року у структурі Кам’янець-Подільської райдержадміністрації функціонує 3 управління, 6 відділів, 1 служба та апарат райдержадміністрації, який налічує 5 відділів та 1 сектор. Гранична чисельність працівників Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації становить 123 одиниці, з яких 27 у апараті райдержадміністрації. На 1 листопада 2018 року кількість посад державних службовців апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації за штатним розписом становить 113 одиниць, у тому числі категорії “Б” – 35, категорії “В” – 78 посад, 2 од.-виконують функції з обслуговування та 5 од.-обслуговуючий персонал. Фактична чисельність працюючих державних службовців – 100 осіб.

Фото без описуПо другому питанню доповів, т.в.о. начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Михайло Альчинський. В районі діє програма “Діти Кам’янеччини” на 2016-2020 роки, прийнята рішенням п’ятої сесії VІІ скликання №12 від 18.02.2016 року. Яка реалізує державну політику в галузі соціального захисту дітей, які потребують допомоги  з боку держави. На  виконання вказаної програми проведено постійно уточнюється та доповнюється  банк даних дітей, що перебувають на обліку служби. Зокрема Службою у справах дітей протягом звітного періоду проводилась робота  з виявлення дітей що перебувають у складних життєвих обставинах. Виявлення вказаних дітей здійснювалось при проведенні працівниками служби (за участю посадових осіб сільських та селищної рад) обстеження умов проживання окремих сімей. Всього у 2018 році було обстежено 78 сімей. Як наслідок, станом на 01.01.2017 року на обліку служби перебувало 25 сімей, в яких проживають 48 дітей, а вже на кінець звітного періоду на території району виявлено  44  сім’ї, що перебуває в складних життєвих обставинах, в яких проживає 76 дітей . Із них: 68 дітей проживає в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків, 1 дитина самовільно залишає постійне місце проживання, 7-ро дітей проживають в 2 сім’ях, де над малолітніми було скоєно фізичне насильство (впродовж звітного періоду фактів насильства над дітьми не зафіксовано). З метою контролю за станом утримання та виховання дітей, що виховуються в кризових сім’ях,  адміністрацією, як органом опіки та піклування постійно  проводиться  рейд «Діти вулиці», в рамках якого обстежуються умови проживання сімей, що перебувають на обліку.  За рахунок субвенції з державного бюджету у 2018 році місцевим бюджетам було виділено кошти для придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа. Станом на кінець звітного періоду за сприяння служби сформовано необхідні пакети документів для оформлення тристоронніх договорів купівлі-продажу 2 будинків двом дітям-сиротам. На сьогоднішній день вказані діти є власниками житла. Вже другий рік поспіль в районі проводиться акція “Готуємо дітей до школи”, метою якої є допомога кризовим сім’ям щодо підготовки дітей-школярів до навчання в школах району.

Фото без описуПо третьому питанню доповів,  директор Кам’янець-Подільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Правник Іван ГригоровичВ банку даних сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, загалом є 302 сім’ї, в них виховується 746 дітей.  Фахівцями із соціальної роботи    здійснено оцінки потреб  1579 сімей  і 16 осіб.

Під соціальним супроводом перебуває  202 сім’ї  і 16 осіб, 1377 сім’ям надано соціальні послуги за карткою отримувача  послуг. За звітний період  фахівцями із соціальної роботи надано консультаційні послуги 100 сім’ям  щодо працевлаштування, проконсультовано 20 сімей, які перебувають в складним життєвих обставинах,щодо переведення дітей з інтернатних закладі в навчальні заклади району, 443 сім’ям за їх зверненням надано підтримку  щодо отримання допомоги в лікуванні, за зверненням центру було направлено на оздоровлення 18 дітей в  лікувальні санаторії «Дністер», «Жванчик», 534 сім’ям вирішено житлово-побутові проблеми, приведено санітарно-гігієнічний стан житла до норми в  958 сім’ях,  надано допомогу в оформленні субсидій 1245 сім’ям, спільно з представниками сільської ради проведено перевірку підготовки  425 сімей до опалювального періоду,  917  сім’ям надано гуманітарну допомогу. Протягом звітного періоду  було  проведено 24 практичних заняття в Орининській школі–інтернаті   щодо підготовки випускників до самостійного життя. Двічі на місяць проводяться індивідуальні психологічні консультації з учнями інтернату, надається інформаційно-методична допомога педагогічному колективу.       

Фото без опису

По четвертому питанню доповіла директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Віра Коваль.

У територіальному центрі створено такі структурні підрозділи:

відділення соціальної допомоги вдома № 1 Староушицька зона;

відділення соціальної допомоги вдома № 2 Жванецька зона;

відділення стаціонарного догляду для тимчасового проживання в смт. Стара Ушиця.

Згідно штатного розпису в 2018 році в Територіальному центрі налічується 79 штатних одиниць.

Станом на 01.10.2018 року на території Кам’янець-Подільського району проживає 3749 одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, з них 615 – одиноких, 3133 – одиноко проживаючих, в тому числі 309 інвалідів. З початку року територіальним центром проводилася робота по виявленню одиноких, одиноко проживаючих громадян та інвалідів, які потребують соціального обслуговування і надання соціальних послуг і станом на 01.10.2018 року їх кількість становить 1824 людини. На обслуговуванні в територіальному центрі знаходиться 1085 людини, з них 202 ветеранів війни та 27 ветерани праці.

В територіальному центрі функціонує 2 відділення соціальної допомоги вдома, які призначені для надання соціально-побутової допомоги одиноким, одиноко проживаючим громадянам та інвалідам в домашніх умовах. Послуги надають 51 соціальні робітник, середнє навантаження на одного соціального робітника 21 особа, при стандарті 6 громадян у сільській місцевості. Соціальні робітники надають 37 видів соціальних послуг, зокрема: доставка продуктів харчування та медикаментів за кошти підопічних, приготування їжі, прибирання будинків, прання білизни, здійснення сонітарно – гігіїнічних заходів, оплата комунальних послуг, доставка води, оформлення субсидій, забезпечення паливом та інше.

Одним із пріоритетних напрямків в удосконаленні діяльності Територіального центру є запровадження механізмів, що забезпечуватимуть якість послуг, їх гнучкість стимулюватимуть постійне оновлення і можливість швидкого  реагування на нові проблеми сьогодення.

 

  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора