Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РИНОК ПРАЦІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ЗА КВІТЕНЬ

Дата: 09.05.2024 10:51
Кількість переглядів: 27

Фото без описуСтаном на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій, 1053 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Серед безробітних:

– 77,5 % – жінки;

– 41,2 % – мешканці сільської місцевості;

– 25,8 % – молодь віком до 35 років.

У січні-квітні 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 11,7 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2540 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 8,6  тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 208 гривень  на одну вакансію. 50% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, транспорту, сільському виробництві. Затребувані продавці продовольчих товарів, водії автотранспортних засобів, швачки, кухарі, монтери колії, охоронники, слюсарі-ремонтники, бухгалтери, інспектори пенітенціарної системи. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, зокрема, підсобні робітники, двірники, вантажники та інші.

Починаючи з січня місяця, за сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 3,8 тис. осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 950 осіб, організовано професійне навчання для 539 громадян, 318 осіб отримали  ваучер на навчання.

З початку року, в рамках урядової програми єРобота «Власна справа», «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», схвалено 177 бізнес-ідей підприємців Хмельниччини. Переможці отримають гранти на загальну суму понад 50 мільйонів гривень та створять 400 робочих місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора