Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дата: 12.04.2024 19:13
Кількість переглядів: 53

Фото без описуСьогодні у Чернівцях проходить Конгрес місцевих та регіональних влад за участі Президента Володимира Зеленського.  

У режимі відеоконференції до засідання Конгресу долучилися начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Олександр Анур’єв, заступник начальника адміністрації Юрій Завальнюк, голови міських, селищних та сільських рад Кам’янець-Подільського району.

Одне із перших і найбільш актуальних питань порядку денного —  стан протидії безпековим загрозам, організація подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури та превентивна робота з боку сектору безпеки та органів правопорядку. Як наголосив Президент України, держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання, але чітке розуміння потреб має бути в кожній громаді.

Обговорили на засіданні Конгресу і нову урядову політику з підтримки вітчизняного виробництва та систему медичної реабілітації військовослужбовців Сил оборони України. У цьому контексті Глава держави закликав проявляти максимальну увагу в кожній громаді до воїнів, які проходять лікування та реабілітацію, підтримувати їхні сім’ї, а також сприяти розвитку всіх оборонних виробництв і забезпечувати людей роботою.

Фото без описуНе залишилося поза увагою і питання європейської інтеграції України. Учасники засідання зупинилися на тих нових можливостях, що відкриваються перед українськими громадами на тлі євроінтеграційних процесів.

В тому ж ключі, зокрема щодо євроінтеграції, розвитку вітчизняної економіки, а також питань інфраструктури та гуманітарної політики, пройшов Форум «Життя громад в умовах війни», під час якого учасники поділилися напрацюваннями й перспективними планами щодо розвитку українських громад в непростих реаліях сьогодення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора