Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ: ПИТАННЯ ЗАХИСТУ, ПІДТРИМКИ ТА ДОПОМОГИ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ І ЧЛЕНІВ ЇХНІХ СІМЕЙ

Дата: 09.04.2024 14:33
Кількість переглядів: 37

Фото без опису5 квітня 2024 року за дорученням начальника Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Олександра Анур’єва щодо розгортання на базі ветеранського хабу широкої громадської ініціативи, налагодження дієвої співпраці та партнерської взаємодії у відділі з питань ветеранської політики проведено засідання круглого столу.

На заході зібрались представники різних державних соціальних інституцій, громадських організацій Хмельницької області, правозахисники, юристи, психологи, а саме:

- керівник відокремленого підрозділу ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» в Хмельницький області Світлана Пулим;

- начальник відділу з питань ветеранської політики райдержадміністрації Наталія Похольчук;

- начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лариса Мартинович;

- начальник архівного відділу райдержадміністрації Ірина Федорова;

- представник Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги Аліна Задорожна;

- керівник Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості Аліна Слободян;

- начальник відділу обслуговування громадян № 6 управління обслуговування громадян Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Оксана Драбик;

- керівник ГО «Сімей загиблих і поранених в АТО» Наталія Якубовська;

- керівник ГО "Легенди Поділля" Вікторія Кшемінська;

- психотравмотерапевт (у інтегративному підході) Тетяна Підскодська;

- матері, дружини діючих військовослужбовців, члени сімей (померлих) ветеранів війни, загиблих, зниклих безвісти Захисників і Захисниць України.

Фото без описуПротягом двох годин присутні обговорювали практично всі напрямки підтримки, допомоги, адаптації й реабілітації ветеранів та членів їх сімей. Виступи, презентації поділені за напрямками: досвід громадських організацій, правовий супровід ветеранів та членів їхніх сімей, соціальна реінтеграція та психологічна адаптація до цивільного середовища, психологічна й ментальна реабілітація ветеранів та членів їхніх сімей.

Присутнім розповіли про заходи, які здійснює на сьогодні держава в інтересах військовослужбовців та їх родин, родин загиблих захисників України. Звернули увагу присутніх на значну кількість пільг для ветеранів війни, які були передбачені в законодавстві. Учасники засідання круглого столу погодилися з тим, що питання інформованості членів родин загиблих захисників України (та інших категорій громадян) про наявні програми допомог є вкрай важливими для можливості надати необхідну допомогу та супровід. Обговорюючи загальну ветеранську політику, учасники засідання круглого столу зазначали, що важливим її елементом має стати адаптація демобілізованих військовослужбовців на ринку праці. На думку самих ветеранів, це не менш важливо, ніж відпочинок та реабілітація. В ході круглого столу члени родин Фото без описувійськовослужбовців, ветеранів, сімей загиблих звернулися до присутніх представників запрошених інституції та озвучили питання, які їх найбільше хвилюють.

Під час зустрічі були вручені посвідчення активним членкиням, лідеркам ВГО «Об'єднання матерів і дружин Захисникв України» Любові Янішеній та Наталії Іваненко.

Також був підписаний Меморандум про співпрацю між відокремленим підрозділом ВГО "Об'єднання матерів і дружин Захисників України" у Хмельницькій області та ГО "Сімей загиблих та поранених в АТО ".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора