Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПРИСВОЄНО ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ "МАТИ-ГЕРОЇНЯ" 13 ЖІНКАМ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 20.02.2024 14:53
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський указом  від 29 січня 2024 року № 33/2024  присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 13 жінкам  Кам’янець - Подільського району.

Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Таким чином відзначено їхню материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку. Цими жінками у Кам’янець-Подільському районі  є:

Гуменецька територіальна громада:

  • Савюк Ольга Петрівна,  с. Вербка

Дунаєвецька територіальна громада:

  • Черних Ольга Арсентіївна, с. Малий Карабчіїв
  • Залуцька  Діана Володимирівна, с. Вихрівка
  • Ясінська Людмила Василівна, с. Мушкутинці

Кам’янець-Подільська територіальна громада:

  • Лисак Ольга Петрівна, м. Кам’янець-Подільський
  • Тесленко Ольга Іванівна, м. Кам’янець-Подільський

Китайгородська територіальна громада:

  • Радійчук Тетяна Дмитрівна, с. Колодіївка

Новоушицька територіальна громада:

  • Афтинюк Надія Михайлівна, с. Цівківці

Новодунаєвецька територіальна громада:

  • Нечитайло Марія Миколаївна, с. Томашівка

Орининська територіальна громада:

  • Пілецька Олена Олександрівна, с. Кадиївці

Слобідсько-Кульчієвецька територіальна громада:

  • Качуровська Людмила Юріївна, с. Боришківці
  • Маланчина Світлана Володимирівна, с. Панівці

Чемеровецька територіальна громада:

  • Михайловська Надія Вікторівна, с. Теремківці

Жінки, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», мають право на отримання одноразової винагороди. Для її отримання жінці необхідно звернутись до посадової особи виконавчого органу чи Центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації  з необхідними документами,  а саме:

  • заява про виплату винагороди із зазначенням способу виплати;
  • копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я та по батькові, місце реєстрації;
  • копію реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто, або через законного представника. Якщо заяву подає законний представник, то необхідно додати також нотаріально засвідчений документ, що підтверджує його право представляти жінку, якій присвоєно почесне звання.

Посадова особа виконавчого органу або центр надання адміністративних послуг формує електронну справу, до якої додає ксерокопію сторінки Указу Президента України і через програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА» передає до соціального захисту електронну справу. А  протягом трьох робочих днів з дати надходження заяви передає оригінали поданої заяви та копій.

 Одноразова винагорода виплачується шляхом її перерахування органом соціального захисту населення на рахунок в установі банку, зазначений особою або через відділення "Укрпошти".

Сума винагороди обчислюється відповідно до Указу Президента України від 25 грудня 2007 р. № 1254 «Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»  у десятикратному розмірі  прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання (у 2024 році сума виплати становить 30 280 гривень). 

У разі коли жінка, якій присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», не отримала винагороди протягом відповідного бюджетного періоду з поважних причин, вона має право звернутися за її отриманням у наступному бюджетному періоді і отримати винагороду виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно таке звання.

Жінки, які народили п’ятеро і більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, мають право на пенсію за особливі заслуги згідно зі статтею 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» від 01.06.2000 № 1767-ІІІ. Пенсія за особливі заслуги встановлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа, у розмірі 35-40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Інших пільг та компенсацій чинним законодавством не передбачено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора