Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

15 ЛЮТОГО — ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2024 10:49
Кількість переглядів: 35

Фото без опису15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. 

Афганська війна була останньою імперською кампанією Радянського Союзу, за 10 років майже 150 тисяч українців пройшли через її горнило. За офіційними даними, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, а близько чотирьох тисяч не повернулися до своїх домівок.

Для українців це день вшанування не лише воїнів-афганців, а й тих військовослужбовців, які брали участь в інших збройних конфліктах — у В’єтнамі, Єгипті, Лівані, Сирії, Анголі та багатьох інших «гарячих» точках.

На жаль, українцям знову доводиться відчувати руйнівний відбиток війни. Чимало ветеранів локальних збройних конфліктів наразі використовують свій бойовий досвід для захисту України від російських загарбників. 

У цей день схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув під час виконання бойових завдань на території інших держав та з вдячністю згадуємо тих, хто достойно виконав свій військовий обов’язок.

Низький уклін і щира вдячність тим воїнам, які взяли до рук зброю, щоб з воїнською честю та гідністю захищати країну від ворога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора