Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ХМЕЛЬНИЧЧИНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ. ЦЬОГОРІЧ ДЕЛЕГАЦІЇ ТРЬОХ ОБЛАСТЕЙ ЗУСТРІЛИСЯ У СТАРІЙ ФОРТЕЦІ

Дата: 22.01.2024 17:18
Кількість переглядів: 55

Фото без опису 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт Злуки, який став реальним втіленням споконвічних прагнень українців до єдності й соборності.

Сьогодні як ніколи ці принципи важливі для нашої нації, адже лише разом ми здатні подолати зло, що прийшло на нашу землю, лише спільно зможемо побудувати ту країну, про яку мріяли багато поколінь українців. Саме за це наші Герої сьогодні віддають найцінніше — свої життя.

В контексті сьогоднішнього свята Хмельниччина є особливим регіоном, адже саме по річці Збруч, що протікає її західним краєм, пролягав кордон між УНР та ЗУНР. Тож відзначати День Соборності символічним єднанням представників Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей уже стало традицією.

Цього року делегації трьох областей зустрілися на території Кам’янця-Подільського — у Старій Фото без описуФортеці. Очолювали делегації начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, виконувач обов’язків голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Важинський та перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Представники Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації під керівництвом начальника адміністрації Олександра Анур’єва теж долучилися до урочистостей з нагоди Дня Соборності.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора