Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Довжоцькій «Веселці» - 70!

Дата: 28.09.2018 17:34
Кількість переглядів: 792

Фото без описуФото без описуФото без описуЦьогорічний вересень приніс на Довжок чудове свято – 70 річний ювілей закладу дошкільної освіти «Веселка», який відзначали 28 вересня.

Фото без описуНа свято були запрошені народний депутат Володимир Мельниченко, голова районної державної адміністрації Василь Сукач, перший заступник голови райдержадміністрації Маріанна Великохатько, голова районної ради Віктор Кривак, начальник відділу освіти Олена Пронозюк, методист дошкільної та початкової освіти Наталя Кашуба, голова Довжоцької сільської ради Руслан Рябий, дирекція Довжоцького НВК, випускники різних років, спонсори, пенсіонери, які працювали в дитсадку, співробітники національного природничого парку «Подільські  Товтри», ансамбль народного театру пісні «Пісенне мереживо» районного будинку культури «Розмай»,  народний аматорський ансамбль «Подільське перевесло» с. Колибаївка.

 

Фото без описуСаме 70 років тому у вересні 1948 року у книзі наказів було записано: «Наказ №1. Відкрити у селі Довжок ясла-садок». Першою завідуючою цього садка стала Щипковська  Галина Іпполитівна. Минали роки, під керівництвом Федорової Антоніни Йосипівни (1948-1952) розростався садок і дуже швидко йому було вже мало простої сільської хатини і навіть приміщення сьогоднішньої амбулаторії. Саме тому, було прийнято рішення про побудову нового корпусу дитсадка. Проектну документацію розробляли у Білорусії, і незабаром у центрі Довжку вже височів просторий і світлий будинок. Цей будинок приймала Марковська Марія Йосипівна (1970), вона і стала його завідуючою. Протягом довгих  років  другою, лагідною домівкою є   довжоцький дитсадок для сотень маленьких жителів Довжку.

 

Фото без описуЙого керівниками в різні роки були Борецька Марія Давидівна (1975-1984), Доброшинська Галина Дмитрівна (1984 – 1991). Садок переживав падіння і злети, політичні реформи і нововведення, але завжди залишався привітним і затишним для його маленьких вихованців. У 1991 році садок очолила Желізник Людмила Францівна. Вона своєю енергією, життєвою наснагою, талантом дала садочку друге дихання. У 2012 році колектив закладу було занесено на районну дошку Пошани.

 

 

 

Фото без описуСьогодні він один з найкращих в районні та області. Гучними піснями і словами вдячності від запрошених гостей та маленьких веселчат довжоцький заклад відзначав свій ювілей. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора