Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІНІМАЛЬНЕ ПОДАТКОВЕ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Дата: 02.10.2023 14:29
Кількість переглядів: 54

Фото без описуКам'янець-Подільська  ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області інформує, що відповідно до п.п. 14.1.114 прим.2 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі-ПКУ), мінімальне податкове зобов‘язання - це мінімальна величина податкового зобов‘язання зі сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов‘язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. 

Сума мінімальних податкових зобов‘язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній особі (юридичній або фізичній), у тому числі фізичній особі - підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобов‘язанням (далі - МПЗ).  

МПЗ визначається за період володіння/користування земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий (звітний) рік. 

Першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов‘язання, є 2022 рік – п.64 підрозд. 10 розд.у ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Платниками МПЗ є юридичні або фізичні особи - власники та користувачі сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду чи інше користування на підставі договорів, зареєстрованих відповідно до законодавства.

Сільськогосподарські угіддя - це рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги - п.п. «а» част.2 ст. 22 Земельного кодексу України, п.п. 14.1.233 п. 14.1 ст. 14 ПКУ.

Базою розрахунку МПЗ є нормативна  грошова оцінка земельної ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора