Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА ЯКУ ДОПОМОГУ ПРИ СПЛАТІ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ МАЄ ПРАВО СІМ’Я, В ЯКІЙ ПРОЖИВАЮТЬ ПРИЙОМНІ ДІТИ?

Дата: 28.07.2023 11:45
Кількість переглядів: 127

Фото без описуСім’я, в якій проживають прийомні діти, має право на пільги, якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (3760 грн).

Пільга у розмірі 50% знижки надається:

- на оплату житла в межах норм, передбачених законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (в т.ч. прийомну дитину), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);

- на користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та на вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб (в межах норм та соціальних нормативів, визначених Кабінетом Міністрів України);

- на вартість палива (у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення).

- коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу перевищує 3760 грн – родина має право звернутися за призначенням житлової субсидії.

При призначенні житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком до складу домогосподарства прийомної сім’ї включаються діти, які не зареєстровані (не задекларовані) в житловому приміщенні (будинку) цієї сім’ї, але фактично там проживають – на них розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування. При цьому доходи таких дітей (у разі наявності) в сукупний дохід домогосподарства для призначення субсидії не враховуються.

За призначенням пільги або житлової субсидії до органу Пенсійного фонду України може звернутись один з батьків-вихователів прийомної сім’ї, в якій не менше року проживають троє або більше дітей.

Довідково

За такими ж правилами субсидія надається дитячим будинкам сімейного типу та сім’ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора