Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ ЗАЛИШАЄТЬСЯ БЕЗУМОВНИМ ПРІОРИТЕТОМ В РОБОТІ УРЯДУ ТА ВСІХ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ

Дата: 27.07.2023 15:46
Кількість переглядів: 91

Фото без опису26 липня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі Першої леді України Олени Зеленської у Вінниці відбулося виїзне засідання Ради безбар’єрності.

Від Хмельниччини онлайн до участі долучилися перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, заступник начальника ОВА Сергій Ткачук, директорка КНП “Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни” Оксана Бочкарьова та керівники окремих структурних підрозділів ОВА.

«Безбар’єрність залишається нашим безумовним пріоритетом. Доступ усіх громадян до простору й послуг має бути простим і максимально зручним в користуванні», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що тема ліквідації бар’єрів та перешкод сьогодні є наскрізною в роботі Уряду та всіх державних установ. За його словами, вже пройдено значний шлях та ухвалено низку ключових рішень, що заклали фундамент безбар’єрного середовища.

Водночас Денис Шмигаль зауважив, що є й низка завдань, які потрібно вирішувати. Зокрема, безбар’єрний доступ до сховищ: «Це завдання розглянемо протягом урядових нарад. Буде доручено доповнити План заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору, аби він включав в себе відповідні пункти щодо інклюзивності укриттів».

Під час засідання Ради безбар’єрності учасники розглянули результати виконання Плану заходів за перше півріччя 2023 року. Окремі міністерства та ОВА також представили флагманські проекти щодо розбудови безбар’єрного середовища.

За підсумками засідання Ради безбар’єрності було ухвалено рішення схвалити до реалізації представлені флагманські проекти. Обласним адміністраціям також рекомендовано розробити й схвалити проекти з розвитку реабілітаційної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора