Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДІЯ. ОСВІТА: ВЧИСЯ. ПРАЦЮЙ. РОЗВИВАЙСЯ

Дата: 21.06.2023 15:23
Кількість переглядів: 190

Фото без описуЗгідно з даними дослідження Global Skill Report 2022 від Coursera,  Україна увійшла у топ-10 країн світу в рейтингу технологічних навичок. Це означає, що українці — одні з найкращих у світі в роботі з комп’ютерними мережами, базами даних, операційними системами, інженерією безпеки, програмною інженерією, комп'ютерним програмуванням, хмарними обчисленнями, веброзробкою, розробкою застосунків для мобільних пристроїв тощо.

У 2020 році стартував проєкт Дія.Цифрова освіта, що був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності. На платформі зареєстровані майже 2 мільйони українців, близько 75% користувачів подивилися усі випуски свого курсу й отримали сертифікати.

Дія.Освіта — наступний етап еволюції вказаного проєкту. Це освітні серіали, що дозволять познайомитися з новими кар‘єрними можливостями та зробити перший крок до нової професії або зміни роботи. 

Будь-хто може обрати персональну траєкторію навчання — і вивчати саме ті теми, які цікавлять найбільше. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії — на основі відповідей користувача йому будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних для вас вакансій.

Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка: від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет — на професіях, що мають попит на ринку праці. Також на платформі можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безплатними та доступні всім охочим, і завжди такими залишатимуться.

Окрім формату освітніх серіалів у форматі едьютейнмент та мікронавчання, на Дія.Освіта також доступні профорієнтаційні тести, подкасти, вебінари, гайди. Наша кінцева мета — навчити людей цифровій грамотності та вирішити проблему з високим рівнем безробіття через рескіллінг та апскіллінг онлайн.

Обличчями багатьох курсів стали українські зірки та лідери і лідерки думок. На додаток до теоретичної частини можна проходити симулятори з реальними задачами, з якими стикаються працівники у різних сферах.

Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додавати у резюме.

Дія.Освіта — це зручний та інклюзивний вхід до нової професії. Звісно, пройшовши лише один курс, людині складно одразу стати висококваліфікованим професіоналом й виконувати найскладніші завдання. Однак Дія.Освіта дозволяє визначити, чим саме краще займатися, показати, що це за професія, якими є її щоденні виклики, а також дати базові навички для цієї справи.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора