Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#МістоГероїв: ЗВІЛЬНИЛИ ПІВНІЧ — ЗВІЛЬНИМО ВСЮ УКРАЇНУ!

Дата: 22.03.2023 09:22
Кількість переглядів: 227

Фото без описуРік тому розпочалася найтрагічніша, але водночас і найгероїчніша сторінка сучасної української історії. Цю історію нескореності, непохитності, волелюбності та віри в свої сили й свій народ сьогодні пишуть всі українці — військові, волонтери, медики, рятувальники, енергетики, комунальники, цивільні. Усі українці сьогодні — ГЕРОЇ, а кожне місто  — це воістину #МістоГероїв.

У лютому 2022 року, розпочинаючи цю ганебну для росіян війну, ворог чомусь вірив, що ми не будемо боротися. Але мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони, допомагали Силам безпеки. Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю.

Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів.

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім в світі, що Україна може перемогти у цій війні. Ми побачили самі, ЩО ми можемо.

Оборона України тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на півдні, на землі і на морі, дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на півночі. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнивши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія тікає з української землі.

У перший місяць війни на півночі України була знищена не лише техніка та жива сила російської федерації. Українці розбили вщент давню світову ілюзію про росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Але ми вистоїмо! Звільнили північ — звільнемо Україну. І не здамося, поки останній окупант не залишить наші території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора