Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 БЕРЕЗНЯ — ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Дата: 14.03.2023 10:17
Кількість переглядів: 313

Фото без описуЩороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

2014 року саме добровольці, які стали в перших лавах на захист територіальної цілісності України, зупинили ворога на східних кордонах та дали час країні мобілізуватися й підготуватися до викликів, спричинених збройним конфліктом.

Загалом у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Після 24 лютого 2022 року чимало українців знову добровільно взяли до рук зброю, щоб стати на захист країни, —  ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України, ті, хто став до лав територіальної оборони, ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. І саме ця готовність зробити все можливе й неможливе задля захисту рідної землі і є визначальною рисою нашого народу й запорукою нашої перемоги.

В День українського добровольця дякую всім за героїзм, жертовність і готовність у важкий для країни час стати до оборони Батьківщини!

Незламності, сили духу, віри в себе та Божої опіки в усіх справах.

Слава Україні! Слава непохитному та відважному українському війську!

З повагою

Олександр АНУР’ЄВ,

начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора