Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ПІДГОТОВКУ ДО КОНКУРСІВ ПРОГРАМИ ЄС LIFE У 2023 РОЦІ

Дата: 08.02.2023 10:29
Кількість переглядів: 466

Фото без опису24 червня 2022 р. між Україною та Європейським Союзом було підписано Угоду про приєднання України до європейської природоохоронної програми LIFE.  Підписання та ратифікація Угоди про приєднання України до європейської природоохоронної Програми ЄС LIFE – Програми дій з довкілля та клімату (далі –Програма) відкрило спектр можливостей та інструментів для відновлення довкілля.

Подача заявок на конкурсний відбір Програми на 2022 рік завершилася у листопаді 2022  року. Країнами-учасниками подано на участь у конкурсі понад 750 проектів. Від України подано щонайменше 60 заявок для участі у конкурсах за напрямами Програми, з них – 3 заявки подано територіальними громадами області.

Оскільки Програми розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд. євро та дозволяє реалізовувати проекти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття,  пом’якшення змін клімату, переходу до альтернативних джерел енергії, необхідна вчасна підготовка проектів для подання на майбутні конкурси Програми, пошук і залучення потенційних партнерів та джерел спів фінансування.

Зазначаємо, оскільки проекти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації тощо), обласна військова адміністрація просить проінформувати про можливість взяття участі у Програмі можливих потенційних учасників.

Заявку про участь в Програмі  можна надати обласній військовій адміністрації за тел.. (0382)61-85-12 (Ірина Кліпацька) або відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку території районної державної адміністрації за тел..9-66-08.

Про оголошення конкурсів Програми на 2023 рік буде повідомлено додатково.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора