Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ: 29 СІЧНЯ — ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 29.01.2023 09:47
Кількість переглядів: 127

Фото без опису29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Бій під Крутами був оборонною операцією, яка зупинила на кілька днів наступ переважаючих сил ворога. Ця битва символізує патріотизм, стійкість і самопожертву української молоді в боротьбі за державність.

У Крутах вирішувалася доля молодої української держави. Кілька сотень відважних юнаків та чоловіків зробили свій вибір – виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього чину.

Ця подія чітко перегукується із нашою сучасністю. Сьогодні українське військо, до складу якого входять люди різних професій, переважна більшість з яких ніколи не тримала в руках зброю, теж стоять на захисті рідної землі від значно переважаючих по кількості сил російської орди. І подвиг крутянців, як і всіх Героїв визвольних змагань, став для них прикладом.

Сьогодні, вшановуючи пам'ять Героїв Крут та всіх українців, що полягли смертю хоробрих за свободу своєї землі, не забудьмо подякувати нашим живим Героям, які кожного дня доводять, що сила українського воїна передається з покоління в покоління. Це те, що записано в нашому генетичному коді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора