Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

16 СІЧНЯ — ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ КІБОРГІВ

Дата: 16.01.2023 10:17
Кількість переглядів: 227

Фото без опису16 січня в Україні вшановують захисників, які з 26 травня 2014-го по 22 січня 2015-го обороняли Донецький аеропорт від російських окупантів та терористів.

Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери утримували та забезпечували оборону будівель летовища.

«Кіборги» витримали – не витримав бетон!», – ця фраза стала символом оборони Донецького аеропорту. В цих словах — вся міць, незламність, фізична витривалість українських бійців, що знаходиться далеко за межею реальності, вірність військовому обов’язку та ідеалам вільної незалежної України.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 українських захисників, близько 440 зазнали поранень.

Кіборги стали прикладом для сотень тисяч українських воїнів, які нині стоять на захисті Української держави та свого народу, доводячи світові, що українська міць сильніша за бетон, вогонь та найлютішого й найжорстокішого ворога. Адже за плечима українських воїнів найдорожче — рідна земля, домівки та рідні люди, а отже вони стоятимуть на смерть.

Вічна пам’ять полеглим захисникам Донецького аеропорту.

Вічна пам’ять та вічна слава усім, хто віддав своє життя за свободу, незалежність та право вільно й щасливо жити на рідній землі.

З повагою,

Олександр АНУР’ЄВ,

начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора