Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЧИ ПОТРІБНО ЗАСТОСОВУВАТИ РРО ПІДПРИЄМЦЯМ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФЕСІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ?

Дата: 26.10.2022 13:05
Кількість переглядів: 148

Фото без описуКам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС У Хмельницькій області повідомляє, що фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати РРО при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків.

Відповідно до преамбули Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (в редакції Закону України від 02.12.2010 р. № 2756-VI), дія цього Закону поширюється на усіх суб’єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Встановлення норм щодо незастосування РРО у інших законах, крім Податкового кодексу України (далі-ПКУ), не допускається.

Водночас, нормами ст. 178 Податкового кодексу України, якою визначено порядок оподаткування фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, не передбачено обов’язкового застосування РРО при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків такими платниками податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора