Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ЗМІНИ В ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ РРО

Дата: 26.08.2022 08:50
Кількість переглядів: 153

Кам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області звертає увагу, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX та Наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2021 року № 329  суб’єктів господарювання зобов’язано відображати у фіскальних касових чеках, які формуються всіма без виключення РРО та програмними РРО, цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої. Вказані зміни поширюються на суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкогольних напоїв, з 01.01.2022 року.

Проте, деякі моделі РРО не спроможні забезпечити відображення у фіскальних касових чеках цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку, якими марковані алкогольні напої. Щоби не допустити формування не відповідних розрахункових документів, за що до суб’єктів господарювання можуть бути застосовані значні фінансові санкції, ДПС наказом від 28.07.2022 № 489 внесла відповідні зміни до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

При цьому, запроваджені зміни не передбачають автоматичного скасування реєстрації вже зареєстрованих РРО. Тобто, всі без виключення РРО, які не забезпечують відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, можуть і надалі без обмежень використовуватись для реєстрації розрахункових операцій при продажу будь-яких товарів та послуг, окрім алкогольних напоїв.

Разом з тим, ДПС попереджає про недоцільність подальшого використання таких реєстраторів через ймовірність нарахування значних сум фінансових санкцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора