Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПОРЯДОК ФІКСАЦІЇ ТА ДОКУМЕНТУВАННЯ ВОЄННИХ ЗЛОЧИНІВ

Дата: 11.07.2022 14:18
Кількість переглядів: 230

Фото без описуВоєнні злочини, їх документування, порядок фіксації  та правопорушення, за які передбачена кримінальна відповідальність в частині статті 40 Кримінального кодексу України, — роз’ясненню та обговоренню цих питань була присвячена зустріч колективу Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації з фахівчинею Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліною Задорожною.

До участі в спілкуванні долучився також заступник начальника адміністрації Юрій Завальнюк.

Як розповіла пані Аліна, Офісом Генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами створено онлайн-ресурс warcrimes, мета якого — належне документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні. Також на цей портал можна повідомляти про воєнні злочини.

Також доповідачка роз’яснила, в яких випадках не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронним інтересам держави. Мова йде, зокрема, про випадки, якщо вказане правопорушення було вчинене під безпосереднім впливом фізичного примусу, оскільки в такому разі особа на той час не здатна була керувати своїм вчинком.

Усі питання, які піднімалися на зустрічі, викликали жвавий інтерес в аудиторії, адже в тих умовах, в яких нам сьогодні доводиться жити й працювати, вони є дуже актуальними й важливими. Особливо це стосується державних службовців, які є представниками виконавчої влади на місцях і забезпечують реалізацію державної політики.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора