Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

UNITED24 РОЗПОЧИНАЮТЬ ПРОЄКТ "АРМІЯ ДРОНІВ"

Дата: 04.07.2022 14:42
Кількість переглядів: 430

Фото без описуUNITED24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації України починають проєкт «Армія дронів». Це комплексна програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Перша задача проєкту — придбати 200 дронів-розвідників для Збройних сил України, а також зібрати тисячі найпростіших дронів. Люди з усього світу зможуть пожертвувати кошти або віддати на потреби ЗСУ власний дрон через лендинг на сайті u24.gov.ua/uk/dronation

200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити, а отже складно збити.

Також планується поповнити їх ряди тисячами простіших дронів. Ви можете допомогти з обома завданнями, задонативши на безпілотник або ж “задронативши” власний.

Кожен внесок буде спрямований на спеціальний рахунок Міністерство оборони України, а кожен відправлений з-за кордону дрон потрапить на склад в США чи Польщі, звідки його переправлять на передову в Україні. Українці також можуть надсилати свої дрони для ЗСУ через партнера проєкту Нову Пошту, — для цього потрібно лише сказати кодові слова «на потребу ЗСУ “Армія дронів” у будь-якому відділенні Нова пошта.

Ініціативу вже підтримав Monobank, відкривши збір на дрони у спеціальну благодійну Банку, одразу поповнивши її на 6 мільйонів гривень та закликавши долучатися клієнтів. За п’ять днів було зібрано майже 64 мільйони гривень. На них будуть придбані два ударніх безпілотні авіаційні комплекси Warmate.

Долучайтесь і ви. Задронатити можна просто через лендинг проєкту на сайті u24.gov.ua/uk/dronation


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора