Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 23.06.2022 09:20
Кількість переглядів: 217

Хмельницька обласна служба зайнятості допомагає особам з інвалідністю у пошуку роботи, у разі потреби надає профорієнтаційні послуги, організовує професійне навчання тощо. З початку року забезпечено роботою 584 особи, з них 60% - мешканці сільської місцевості, 30% - жінки, решта - молодь до 35 років, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи.

«Якщо людина знавець своєї справи, то фізичні особливості не стануть перешкодою для роботодавця. Підтвердженням цьому є працевлаштування осіб з інвалідністю за різноманітними професіями та посадами: інженер-технолог, агроном, електрогазозварник, сестра медична, бухгалтер, кухар, продавець, оператор котельні, водій тощо»,  - наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Відповідно до статті 43 Закону України «Про зайнятість населення» особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку і отримують пенсію по інвалідності,  у разі відсутності підходящої для них роботи, мають право на отримання статусу безробітного.

Для реєстрації в центрі зайнятості особам з інвалідністю необхідно мати:

паспорт;

облікову картку платника податків;

трудову книжку;

документ про освіту;

довідку до акта огляду МСЕК;

індивідуальну програму реабілітації інваліда (за наявності).

Консультації з питань працевлаштування можна отримати у будь-якому центрі зайнятості або за телефонами: (096)045-60-10, (093)027-05-11, у телеграм-чаті «Підтримка ДСЗ Хмельницький» https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора