Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 ЧЕРВНЯ — ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Дата: 22.06.2022 08:25
Кількість переглядів: 234

Фото без описуШановні жителі району!

22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

Ми згадуємо військових, які загинули на полі битви та померли в післявоєнний час від важких ран, цивільних, які стали невинними жертвами фашистської чуми,  простих українців, замучених у  концентраційних таборах та на важких невільничих роботах.  Наша держава, не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей

Сьогодні, через стільки років після тих страшних подій,  українці знову змушені захищати свою землю від чуми рашистської. Жахливе слово «війна» знову стало актуальним в нашому лексиконі. Кожного дня ми вшановуємо жертв вже новітньої, російсько-української  війни, яка виглядає особливо цинічною на фоні уроків Другої світової.

Схиляю голову в скорботі перед пам’яттю українців – жертв Другої світової війни і війни сучасної. Низький уклін Героям, які ціною власного життя спинили ворога й вибороли мир для світу. Онуки не зганьбили їхню світлу пам’ять, продовжуючи гідно боронити рідну землю від чужинців-зайд.  Перемога буде за нами, бо з нами Бог, правда та підтримка багатьох героїчних поколінь українців.

З повагою

Олександр АНУР’ЄВ,

начальник   Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора