Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ ВІДВІДАЛА ДРУЖИНА ПРЕЗИДЕНТА РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА АГАТА КОРНГАУЗЕР-ДУДА

Дата: 28.04.2022 21:49
Кількість переглядів: 275

Фото без описуУ такий непростий для України час підтримка дружніх країн є дуже важливою. Із перших днів війни й по цей час руку допомоги простягнула Республіка Польща, яка не лише приймає евакуйованих українців, а й надає потужну допомогу, як гуманітарну, так і військову.

Сьогодні, аби підтвердити подальшу співпрацю та всебічну підтримку України, з дружнім візитом на Кам’янеччину завітала дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда.

Першу леді зустрічали представники обласної та місцевої влади, духовенства. Візит розпочався з покладання квітів до Меморіалу пам’яті Героїв АТО та вшанування хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя захищав Україну від російського загарбника.

Пані Агата Корнгаузер-Дуда, спілкуючись з учасниками зустрічі, запевнила, що Польща й надалі допомагатиме Україні стільки, скільки це буде потрібно.

«Уряд Польщі робить все можливе, щоб ця війна закінчилась якомога швидше. Також ми й надалі допомагатимемо евакуйованим українцям, особливо жінкам з дітьми. Частина їх уже адаптувались та знайшли роботу, а діти пішли у польські школи, або навчаються дистанційно, – зазначила Перша леді. – Крім цього, нещодавно у Варшаві відкрито українськомовну школу, де уже навчаються більше 200 дітей з України. Не залишаються без уваги і ті люди, які потребують медичної та психологічної допомоги. Спільними зусиллями поляків та українців, що проживають в Польщі, ми підтримуємо їх».

У продовження візиту представники польської делегації відвідали монастир Ордену Святого Павла Першого, де дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалася з переселенцями, які знайшли тут прихисток. Також Перша леді зустрілась з Його Преосвященством Єпископом Ординарієм Кам’янець-Подільської дієцезії Леоном Дубравським.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора