Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 11 КВІТНЯ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ СТАРТУЄ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

Дата: 01.04.2022 16:47
Кількість переглядів: 301

З 11 квітня 2022 року на Хмельниччині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойм. Терміни, перелік основних нерестовищ на рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області та ділянки водних об’єктів в зоні діяльності Хмельницького рибоохоронного патруля, на яких дозволено любительське рибальство в період весняно – літньої заборони 2022 р. погоджено Інститутом рибного господарства НААН України.

Любительський та спортивний лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області в межах району діяльності Управління Держрибагентства у Хмельницькій області, заборонений у такі строки:
– у річках та їх кореневих водах з 11 квітня по 30 травня (включно);
– на водосховищах з 11 квітня по 20 червня (включно);
-в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 11 квітня по 10 липня (включно).

Також до 30 червня продовжує діяти заборона на добування раків. Вона пов’язана із виношуванням ними ікри та першою линькою. Працівники Хмельницького рибоохоронного патруля створили інтерактивну карту ділянок, де любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом. Карта доступна для перегляду за лінком. Електронна карта допоможе рибалці зрозуміти: знаходиться він в забороненій чи дозволеній зоні і де закінчуються межі цієї зони.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області наголошують, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).
Під час воєнних дій на території нашої держави, Хмельницький рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої прямі обов’язки, щодо охорони водних біоресурсів на водних об’єктах області. Адже, від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах. Держрибагентство продовжує посилено працювати в умовах воєнного стану, допомагати нашим захисникам та населенню і робити все можливе для того, щоб наша країна звільнилася від окупантів. Пам’ятаймо, що від наших спільних дій залежить майбутнє України.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384 98 10.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора