Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ СТАРТУВАЛА ВЕСНЯНА ПОСІВНА КАМПАНІЯ

Дата: 17.03.2022 16:23
Кількість переглядів: 482

Хмельниччина наразі залишається великим продовольчим та гуманітарним центром, де акумулюється і надається величезна допомога регіонам. Аграрії області продовжують виконувати свою роботу: вносять добрива, розпочинають сівбу ярих культур, щоб хліб завжди був на столах наших громадян, військових, які захищають сьогодні Україну, тому питання проведення комплексу весняно-польових робіт на даний час є пріоритетним. На цьому наголосив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Уряд і Міністерство аграрної політики та продовольства України роблять усе можливе, щоб допомогти аграріям успішно пройти весняно-польові роботи – 2022 року. Як зазначив Міністр агропромислового політики та продовольства України Роман Лещенко, на даний час робляться певні кроки для організації комплексу весняно-польових робіт, зокрема заборонено експорт насіння та мінеральних добрив, спрощено процедуру сертифікації насіння, Урядом затверджено зміни до надання державної підтримки під час посівної в частині забезпечення кредитної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам.

Відповідно до структури посівних площ господарства всіх категорій мають посіяти близько 850 тис. га ярини, з них 375 тис. га культур ранніх строків посіву, таких як ярий ячмінь, яра пшениця, горох, соя, соняшник, цукровий буряк. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Олег Омелянюк.

За словами посадовця, загальна посівна площа сільськогосподарських культур 2022 року очікується в межах 1 млн. 207 тис. га, що на 2 тис. га більше показника минулого року. Необхідно зазначити, що враховуючи ситуацію в структуру посівних площ внесені певні зміни, зокрема суттєво збільшені обсяги посіву продовольчих зернових та круп’яних культур, таких як гречка, ячмінь, горох, за рахунок зменшення обсягів сівби кукурудзи на зерно та сої. Для проведення комплексу весняно-польових робіт засипана необхідна кількість кондиційного насіння, закуплено мінеральні добрива та засоби захисту рослин. Забезпеченість матеріально-технічними ресурсами становить близько 80%. Агроформування області продовжують роботи по забезпеченню матеріально-технічними ресурсами в повному обсязі.

Посівна площа озимих зернових культур урожаю 2022 року становить 227,4 тис га, з яких 208 тис га озимої пшениці. Крім того, на площі 80 тис га посіяно озимий ріпак. На даний час агроформування області проводять роботи по догляду за озиминою. Станом на 10 березня на площі 129 тис га (42% до потреби) проведено перше підживлення озимих зернових культур та ріпаку. Роботи продовжуються.

Мешканці області не відчувають дефіциту основних продовольчих товарів. Торгівельна мережа області забезпечена продуктами першої необхідності в повному обсязі, на прилавках магазинів постійно є хліб, молочні продукти, ковбаси, цукор, крупи, олія, тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора