Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЩОДО ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ "РОЗВИТОК СІМЕЙНИХ МОЛОЧНИХ ФЕРМ ТА КООПЕРАТИВІВ У СУМСЬКИХ ТА ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТЯХ"

Дата: 12.03.2022 12:30
Кількість переглядів: 380

У Хмельницької області розпочалася реалізація проекту ГО «Агроексперт»  «Розвиток сімейних молочних ферм та кооперативів в Сумській та Хмельницькій областях». Реалізується він за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Развиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» @qftp.org (коротка назва: Quality FOOD Trade Program, надалі – QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Щвейцарія) у партнерстві  із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.

Загальна мета QFTP- зростання торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах на внутрішньому та експортному ринках шляхом досягнення  двох цілей/кінцевих результатів:

Ціль 1: підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах.

Ціль 2: підвищення торгівельного потенціалу  на внутрішньому та зовнішньому ринках з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.

Задля сприяння розвитку сімейних молочних ферм і кооперативів в цільових областях ГО «Агроексперт» планує реалізувати низку заходів, а саме:

1.Підготовка і розширення двох методичних рекомендацій:

- «Як створити сімейну молочну ферму та підготувати документи для отримання дотації на утримання корів»;

- «Як створити молочний сільськогосподарський обслуговуючий кооператив».

2.Надання рекомендацій керівництву територіальних громад по створенню та наповненню на сайті сторінки громади «Поради для сімейних молочних ферм та кооперативів».

3.Проведення семінарів та надання онлайн консультацій з питань створення сімейного фермерського господарства, молочних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, їх розвитку та можливостей для отримання допомоги/підтримки по державним та/або регіональним програмам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора