Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАЧАЛЬНИК ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ ГАМАЛІЙ ПРО БЕЗПЕКОВУ СИТУАЦІЮ В ОБЛАСТІ СТАНОМ НА 9 БЕРЕЗНЯ

Дата: 09.03.2022 13:14
Кількість переглядів: 734

Як повідомив на ранковому брифінгу начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, ніч на Хмельниччині минула спокійно.

Триває  робота з підготовки гуманітарної  допомоги для відвантаження у постраждалі від війни регіони, забезпечується оперативне доправлення сформованих та транзитних гуманітарних вантажів. Продовжується прийом та забезпечення допомоги для переселенців.

- Щодо цінової ситуації в області. Кабінетом Міністрів України встановлено обмеження на підвищення цін на ряд товарів. Проте є також низка товарів, ціна на які зросла з об’єктивних причин. Їх перелік буде сформовано та оприлюднено на офіційних ресурсах.

- У зв’язку з військовими діями  близько 100 підприємств звернулися до області із заявками щодо перенесення своїх виробництв в нашу область. З метою оперативного реагування на такі запити, проводиться відповідна робота з пошуку можливих місць для розміщення.

- В мікрорайоні Ракове м. Хмельницького відновилися навчальні стрільби з підрозділами ДПСУ та тероборони. Просимо усіх зберігати спокій. Також просимо в жодному разі не фіксувати дій і пересування наших військових на фото чи відео та не оприлюднювати ці матеріали в мережі.

- Обласна військова адміністрація звертається до власників автотранспорту – як мешканців, так і гостей міста –  із проханням максимально обмежити пересування в обласному центрі, аби розвантажити вулиці міста та запобігти заторам. Це необхідно для оперативного контролю за ситуацією в місті та організації безперешкодної роботи усіх служб. У разі ігнорування цього прохання можуть бути вжиті більш суворі обмеження щодо руху в межах м.Хмельницького.

- Нагадуємо, що в області суворо заборонено продаж алкоголю, окрім слабоалкогольних напоїв. Також у водіїв, яких зупинили у нетверезому стані, авто буде вилучатися на потреби ЗСУ. Такі випадки в області уже зафіксовані, незабаром буде оприлюдено більш детальну інформацію.

- Триває робота з упорядкування системи блокпостів в області. Наразі рух через блокпости відкритий, окрім комендантської години. Пересування у період комендантської години дозволено тільки особам, що мають спеціальні перепустки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора