Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОЛІОМІЄЛІТ: ВБЕРЕЖІТЬ СВОЮ ДИТИНУ! ЗРОБІТЬ ЩЕПЛЕННЯ!

Дата: 25.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 187

Фото без описуВ Україну повернувся поліомієліт. У відповідь на виявлення вірусу поліомієліту у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті в Україні ухвалений план реагування на спалах цієї хвороби.  Ліквідація спалаху буде відбуватись у 2 етапи: 

Етап 1. Кампанія щеплення вакциною ІПВ дітей віком до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз, відповідно до Національного календаря щеплень. Триватиме з 1 лютого три тижні. Це необхідно для захисту невакцинованих дітей від інфікування.

Етап 2. В межах якого щеплюватимуть вакциною ОПВ усіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу. Дати проведення будуть оголошені заздалегідь. 

Коли і як вакцинують дітей від поліомієліту. Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень дитина має отримати 6 доз вакцини від поліомієліту:

у 2 та 4 місяці від народження — інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) (ін’єкції);

у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років — оральною поліомієлітною вакциною (ОПВ) (краплі).

Шести доз вакцини необхідно і достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту на все життя. 

Обидві вакцини, ІПВ і ОПВ, формують імунітет до поліомієліту. ІПВ запобігає розвитку клінічних проявів інфекції у разі потрапляння поліовірусу до центральної нервової системи, таким чином захищаючи від паралічу. ОПВ формує імунітет в кишківнику й у такий спосіб захищає від зараження і запобігає передачі вірусу.

Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, безпечні, якісні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

Перевірте, чи отримала ваша дитина всі необхідні щеплення від поліомієліту. Якщо якась із доз пропущена, будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря та надолужте ті дози, що пропустили. 

Де можна зробити щеплення? В Україні вакцинація від поліомієліту входить у перелік обов’язкових гарантованих державою щеплень. Їх можна зробити у державних медичних закладах безоплатно.

Не будьте байдужими до майбутнього своїх дітей! Зробіть щеплення від поліомієліту!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора