Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

БРИФІНГ НАЧАЛЬНИКА ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЯ ГАМАЛІЯ ПРО СИТУАЦІЮ В ОБЛАСТІ

Дата: 27.02.2022 14:55
Кількість переглядів: 273

На ранковому брифінгу начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій розповів про ситуацію в області та заходи з протидії російській агресії.

Про головне на брифінгу:

 

?  Минула ніч на Хмельниччині була спокійною.

 ? Важливо!!! Ще раз наголошуємо: зараз НЕМАЄ навчальних сирен! Якщо ви чуєте сигнал “Повітряна загроза”, негайно вирушайте до укриття! Також звертаємо увагу, що у разі оголошення тривоги НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ ліфтами. Якщо нічого не сталося – не думайте, що загрози не було, а подякуйте за чисте небо нашим воїнам ППО.

? У зв’язку з небезпекою проникнення на територію області диверсійно-розвідувальних груп противника відсьогодні посилюються безпекові заходи в області. Комендантська година розпочнеться о 21-00, військові патрулі будуть використовувати спеціальну систему паролів для спілкування. Цивільні особи, залученні до забезпечення життєдіяльності області, зможуть пересуватися у комендантську годину виключно за наявності спеціальної перепустки, що видається обласною військовою адміністрацією. Такі заходи допоможуть запобігти можливим диверсіям та зберегти життя громадян.

? Хмельниччина долучилася до підтримки столиці. В області оперативно зібрали 9 т медичного вантажу, його уже доправлено до Києва. Також розгортається мережа для допомоги біженцям. До цього процесу активно долучаються громади області. За попередніми оцінками область зможе розмістити до 500 тисяч переселенців. Наразі вже підготовлено приміщення для 200 тисяч осіб. З початку військових дій область вже прийняла 20 тисяч біженців, в тому числі тих, хто проїхав транзитом.

? До адміністрації надходить інформація про те, що разом з дітьми і жінками-біженцям в область прибувають чоловіки, які потім відпочивають і споживають алкоголь. Такі випадки будуть перевірятися військовими, усі чоловіки, які придатні для служби, будуть мобілізовані до війська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора